Vajaa 5 viikkoa…

18 08 2017

Vajaa 5 viikkoa sitten Kiisun ja Aunuksen pennut syntyivät ehkä vuoden ”huonoimpana” päivänä. Tuolloin kätilönä olleen äidin (minun) piti olla tyttäreni (Jennin) kristinoppileirin päätösliturgiassa ja kahveilla. No enpä ollut. P*skamutsikerroin huiteli pilvissä, mutta minkäs teet kun koira synnyttää niin se synnyttää. Onneksi itse juhlakalu tämän asian ymmärsi varsin hyvin ja piti tärkeänä sitä, että olen auttamassa Kiisua selviämään tästä urakasta. Urakka siitä tulikin. Kaksi syntyi kotona helposti, mutta sitten asiat alkoivat tökkiä niin, että koko päivän kestävä urakka päättyi lopulta leikkuupöydälle. Sisään kuollut pentu halusi tulla kaksin kerroin ulos ja eihän se sillä tavalla pienestä nartusta iso pentu ulos tule. Kaikki meni kuitenkin hyvin. Kaksi eläinlääkäriä hoiti Kiisua ja pentuja ulos. Minä ja ystäväni hoideltiin pentusia kuiviksi ja lämpimiksi. Minä jäin isosti kiitollisuudenvelkaan näille kaikille Kiisua ja pentuja auttaneille.

20233010_10155597551567360_4421408614669822415_o

Vajaa 5 viikkoa pienet ”Robbarit” ovat nyt oppineet elämää. Ne osaavat syödä, murista, haukkua, juosta, leikkiä ja olla mahdottoman suloisia. Ne ovat uteliaita, liikkuvaisia ja leulut tuntuvat kiinnostavan niitä kovasti. Sitten kun ne nukkuvat, niitä ei herätä suurinkaan meteli. Hyvä niin! Kiisu on ollut niille todella hyvä emo. Se viihtyy pentujen kanssa ja on hoitanut ne hienosti stressaamatta yhtään mistään.

IMG_5640.jpg

Vajaa 5 viikko minulla on ollut aikaa ottaa selvää siitä, mihin pennut voisivat olla muuttamassa loppuelämäänsä viettämään. Tässä asiassa en ole vielä kovinkaan pitkällä mietteissäni. Mitä enemmän asiaa mietin, sen enemmän liikkuvia osia asiassa tuntuu olevan. Voisiko joku kertoa minulle, kuinka jotkut kasvattajat kykenevät näkemään (ennustamaan) vastasyntyneistä pennuista esimerkiksi kivesten laskeutumisen, mahdollisen karvanpituuden, purennat ja luonne-erot ja lupaamaan pennunkyselijöille jo pennut varmaksi tuolloin. Minä en vain osaa. Joitain anatomisia asioita osaan minäkin arvella, mutta kun sen lupaavalta vaikuttaneen koiralapsen voi kuorruttaa esimerkiksi täysin virheellinen karvapeite tai siitä voi tulla isompana sellainen vilkas hampaita erityisen paljon käyttävä härveli, ettei sitä tohdi esimerkiksi hyvin pienien ihmistaimien seuralaiseksi kaupata. Meiltä ei myydä näyttelykoiria, agilitykoiria, tokokoiria, kilpailukoiria eikä muitakaan valmiiksi tietyllä leimalla leimattuja koiria. Kaikki menevät ensisijaisesti kotikoiriksi, sillä sitä elämäähän nämä koirat suurimman osan ajastaan elävät. Mielestäni kuitenkin on kovasti suurta vääryyttä nimetä sellaista pentua, jolla on vaikkapa kivespuutos tai turhan pörrö karva, kotiin jossa pienestikään siintää ajatus koiranäyttelyyn tulosta tai siitä, että voisi ehkä kouluttaa koiraansa tavoitteellisesti ja näin ollen haaveilla näyttelytulosta vaativista käyttöpuolen valionarvoista.

Vajaa 5 viikkoa olen myötäelänyt pentuja kyselleiden perheiden epätietoisuudessa. Ymmärrän täysin sen, että odottaminen ja epätietoisuus on raskasta. En yhtään tiedä helpottaako se, että niin se minustakin on. Minusta olisi mahdottoman mukavaa lukita tilanne ja keskittyä kertomaan uusille perheille mitä juuri heidän pennulleen kuuluu.

20776475_10155665129872360_7793335868831927200_o

Vajaa 5 viikkoa pentujen kanssa on nyt takana ja noin neljä yhteistä viikkoa edessäpäin. Se tulee olemaan päivä päivältä isompaa hulinaa ja enemmän meidän ihmisten panostusta vaativaa. Edessä on ulkoilua, autoilua, uusia tilanteita, paikkoja, ihmisiä, ääniä, alustoja, hajuja ja makuja jne. Kun tämä sessio on taas ohi, siivoan pentujen jälkeensä jättämiä sotkuja ja tilapäisjärjestelyjä noin viikon ja suuntaan sitten Finnairin siivin Tarjan kanssa perinteitä kunnioittaen katsomaan CWCA:n erikoisnäyttelyn. Siellä onkin monta uutta nuorta koiraa näkemättä. Mielenkiintoista. Ensi viikolla tähän aikaan voinkin sanoa, että on…

… vajaa 5 viikkoa reissuun!

 

Advertisement

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: