Somesoppa

30 06 2016

Kadun syvästi tyhmyyttäni, että rotujärjestöni jäsenenä osallistuin sen alulle laittamaan kilpailuun, jossa etsittiin sen tarvikevälityksen tuotteisiin nk. logokuvaa. Minun olisi jo osallistumisvaiheessa pitänyt tajuta se, että työni ei voi olla voittaja (vaikka se voittaisikin) ainakaan sen porukan mielestä, joka on jo pitkään harrastanut mitä erilaisimpia myyräntöitä etsien tekemisistäni rotujärjestötoiminnassa virheitä. Sivuosumina lokaa on tässä aina saanut yhdessä tai erikseen vuoroin lehtitoimikunta, jalostustoimikunta tai sen hallitus. Se on väärin, vaikka vaatii toki merkittävää mielikuvitusta.

No, turha kaivella menneitä ja kaikkia pieniä vanhoja asioita, mutta koska logoasia tuntuu sosiaalisessa mediassa puhuttavan ja saavan päivä- tai jopa tunti-tunnilta aina uusia käänteitä, niin pakkohan tähän on itsekin jo puuttua. Koska minulta on estetty mahdollisuus puuttua ajantasaiseen keskusteluun näiden tahojen FB-seinillä, joissa tekemisiäni tai tekelettäni ruoditaan, puutun siihen omassa blogissani.

Ihan alkuun kysyn, että aivanko oikeasti te ruotijat kuvittelitte, etten saisi tietooni näitä selkeästi minuun itseeni kohdistuvia tekstejä?

Vastaan tässä nyt muutamiin esitettyihin väitteisiin. Kirjoitan tämän tekstin yksityishenkilönä, eikä rotujärjestöllä eikä sen toimikunnilla ole mitään tekemistä tämän tekstin kanssa. Nyt pyydän lukemaan uudelleen tuon edellisen virkkeen. Tulee silloin varmasti ymmärretyksi.

  1. En ole osallistunut rotujärjestön hallituksen päätökseen heidän valitessaan voittajatyötä. En edes ole hallituksen jäsen. En ole ollut lähelläkään kyseistä kokousta. Olen kyllä rotujärjestön jalostustoimikunnan jäsen ja yksi osa nk. lehtitiimiä, mutta samalla olen myös seuran jäsen siinä missä muutkin ovat. Kilpailuehdoissa ei ollut listaa siitä, ketkä voivat osallistua ja ketkä eivät. Mikä virhe osallistumisessani ko. kilpailuun siis tapahtui?
  2. En ole kopioinut logopiirrostani oheisesta kuvasta:13528885_10154330802872360_3479034627064064605_nKyseinen kuva ei ole kenenkään muun kuin minun itseni piirtämä. Se on kasvattieni omistajille teetettävän T-paidan logokuva, joka FB:ssa julkaisun jälkeen lähti leviämään tuttavien toimesta. Voi olla, että piirtäjän kädenjälki toki siinä voi näkyä, mutta samaksi kuvaksi minä en sitä kyllä näe ja itsensä kopioiminenkin kuulostaa teemallisesti aika ihmeelliseltä. Tämä oma T-paitakuva on muuten piirretty huomattavasti myöhemmin kuin rotujärjestölle tehty piirros.
  3. En ole kopioinut logopiirrostani netin syövereistä kaivetussa ja sosiaalisessa mediassa levitellystä mustavalkopiirroksesta jossa istuu corgi. Itseasiassa näin sen nyt ensimmäisen kerran. Kyllä – niissä on toki yhteneväisyyttä kun kuvan kohde (rotu) on sama. Ne on piirretty pelkistetysti molemmat. Siihen se mielestäni kuitenkin jää. Jos ne tulkitaan samaksi kuvaksi näillä edellytyksillä, niin silloin esimerkiksi jokainen viivoin piirretty sivu- tai pääkuvakuva rodusta on kopio jostain toisesta. Olisiko tällöin voinut mitään noista kolmesta työstä valita voittajaksi? Plagioivatko kaikki osallistujat työnsä jostain? Tuskin. Onko näiden muiden töiden mahdollisia alkuperäistöitä googleteltu yhtä perusteellisesti kuin minun tekemääni piirrosta? Tuskin.
  4. Voittajatyö on pienen mutta aktiivisen ruotijaryhmän mukaan ruma, kamala ja mitä lie muuta epäonnistunutta tai rotumääritelmän vastaista. Rotujakaan niistä ei tunnista. No – jos näin on, siihen mielipiteeseen on toki kaikilla oikeus. Mielipiteitä maailmaan mahtuu. Mielipide on kuitenkin täysin eri asia kuin väite vailla perää tai ilkeä epäily, joita kohdat 1-3 olivat.

Olen niin väsynyt tähän koko asiaan, että voin vannoa tämän olevan viimeinen kerta lähimpään 20 vuoteen kun piirrän mitään rotujärjestölle, joten siltä osin pääsitte tavoitteeseenne. Olen kuitenkin mahdottoman halukas tukemaan teitä aktiivisia tämän asian esille tuojia piirustusharrastuksessanne. Tulkaapa erikoisnäyttelyssä elokuun lopussa käymään meidän teltalla. Jutellaan ensin tästä plagiointisyytöshuolestanne ihan kuin aikuiset. Kun päästään asiassa johonkin lopputulokseen, lupaan antaa teille sopivaa paperia ja mustat tussit. Tarvittavan määrän osaan kyllä tekstienne ja keskusteluihin osallistumisienne perusteella helposti laskea. Kaikille siis varmasti riittää! Näytätte sitten minulle taitamattomalle miten se corgi piirretään, ilman että googlettelunkaan jälkeen ei löydy yhtään lopputulosta vähänkään muistuttavaa kuvaa, mutta jonka kuitenkin erottaa rotunsa edustajaksi.

Melkein pääsitte myös viimein tavoitteeseenne karkoittaa minut kauas rotujärjestötoiminnasta. Mutta, tiedättekö mitä, sitä iloa en teille ainakaan vielä anna. Tästä toiminnasta saatu ilo ja yhteenkuuluvuus voittaa kuitenkin vielä selkeästi kaiken koetun epäasiallisuuden. Ihan turhaan jatkatte kaiken tämän hölmöilyn verhoamista muka huoleen rotujärjestön tai rodun tilasta. Myöntäkää vaan reippaasti, ettei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa. Säästyy teiltäkin aikaa olennaiseen, vaikka oman koiran kanssa ulkoiluun, sen kouluttamiseen tai vaikkapa siihen rotujärjestötoimintaan. Tuskin toimijoita koskaan liikaa on.

Meillä kaikilla corginomistajilla on mielestäni hyvä rotujärjestö ja ihanat rakkaat rodut yhteisenä asiana. Niin kauan kuin tilanne on tämä ja saan tästä enemmän iloa kuin murhetta, jatkan niissä tehtävissä, joissa minut koetaan tarpeelliseksi.

Mutta hei, jatkakaapa nyt sitten tästä vuorostanne. Teette sen kuitenkin. Kaunista ja mukavaa kesää!

 

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: