Kansainvälistä terveystietoa cardeista

11 04 2016

Cardigan Welsh Corgi Association on rodun kotimaan rotuyhdistyksistä se nk. pääjärjestö. Se täyttää tänä vuonna 90-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yhdistys on syyskuun lopussa tapahtuvan pääjuhlan lisäksi julkaissut mm. kansainvälisen terveyskyselyn, johon toivotaan mahdollisimman paljon vastauksia niin lemmikkikoirien omistajilta kuin aktiivikasvattajiltakin. Jos olet cardiganin omistaja, tämä kysely koskee myös SINUA.

Kysely löytyy sivulta: http://www.cardiganwelshcorgiassoc.co.uk/HealthSurvey.php

Vastausaikaa on 16.4.2016 saakka. Siihen voi vastata lähettämällä täytetyn lomakkeen sähköpostilla annettuun osoitteeseen. Kyselyä ei täytetä joka koirasta erikseen, vaan sen voi näppärästi täyttää kerralla useamman koiran osalta. Myös edesmenneiden koirien terveystilannetta tiedustellaan. Jotta terveyskysely olisi nimenomaan terveyskysely, tärkeää on myös saada tietoa niistä yksilöistä, joilla ei elämänsä aikana ole ollut mitään vaivaa.

Kyselyn kieli on aika helppoa englantia ja esimerkiksi Googlen käännösohjelma osaa auttavasti kääntää kysymyksiä ja vastauksia ymmärrettävään muotoon. Suurimmassa osassa kysymyksiä vastaukset annetaan vain numeroina.

Me täällä Suomessa olemme jo ainakin osittain tottuneet erilaisiin terveyskyselyihin ja terveystulosten julkaisemiseen suht avoimesti. Peräänkuulutamme kuitenkin usein tietoja esimerkiksi rodun kotimaasta ja olemme ymmällään kun heillä ei ole tällaisia tietoja antaa. Terveystietoja ei myöskään ole kerätty maailmanlaajuisesti mihinkään yhteiseen tietokantaan tai tietokannan poikaseenkaan minkään rotujärjestön toimesta. Nyt kun sitä viimein ponkaistaan jalalle, niin kannustan kaikkia olemaan mukana tässä kyselyssä. Yhteenvedon vastauksista on lupautunut kasaamaan eläinlääkäri Peter Tomlinson, joka itsekin on cardiganin omistaja jo toisessa sukupolvessa.

Minä olen oman vastaukseni jo lähettänyt. Olethan Sinäkin mukana?

IMG_7723

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: