Tietosi häviävät Googlesta

1 06 2015

… vai niin, hyvää matkaa tiedoille sitten, jos tänään soittaneen puhelinmyyjän uhkaukset toteutuu. Kieltäydyin maksamasta 140 euron vuosimaksua ”Googlen yrityshakuun” yrityksestä jota minulla ei edes ole. Tämän tein selväksi jo puhelun ensisekunneilla kun soittajan asia alkoi minulle valjeta hänen vetäessään esille ”kenneli”-kortin ja yrityshaut. Sen verran olen näitä soittoja saanut niin omaan puhelimeeni, kuin töissä firman puhelimeen, että tiesin kyllä heti mistä on kyse. Soittajat vain ”tarkistelevat” jossain yrityshauissa olleita tietoja ja lopettavat puhelun. Viikon päästä tupsahtaa yllättäen lasku ja vastaanottajaparka on kummissaan kun ei missään vaiheessa puhelua vastannut muuhun kuin tietojen tarkistukseen. Näistä on esimerkkejä vaikka kuinka pitkin nettiä (esim. *klik* tai *klik* ), joten ei tästä tämän enempää. Tänään tullut soitto voitti kuitenkin kummallisuudellaan ihan kaikki edeltäjänsä ja vieläpä kirkkaasti.

IMG_5570

Viikonlopun kuvasatoa – sieni joka kasvaa paskasta. Sopii aiheeseen nyt.

Puhelu alkoi nopealla ja epäselvällä yrityksen nimen ja soittajan sanomisella. Näitä en kuitenkaan saanut selville enää toistamiseen puhelun kuluessa. Ihan heti alkuun yritin lopettaa puhelun ilmoittamalla, ettei minulla ole yritystoimintaa ja että kennel on vain ”sukunimi” harrastukselleni, joka sattuu olemaan koirat. Soittaja kuitenkin hiiltyi nanosekunnissa ja tiedotti minua ”kennelini” kotisivuista ja siitä, että niiden tiedot häipyisivät Googlen uudistuksen myötä Googlen hausta kokonaan jos en uusisi vuosimaksua… hetkinen… uusisi… miten niin UUSISI? Soittaja väitti minun maksaneen tämän maksun viime vuonna. Tämähän kävi jännäksi, enpä lopetakaan puhelua vaan lisään lisää bensaa liekkeihin. Pyydän soittajaa moneen eri otteeseen paatoksensa (poistuvat sivut, haut, Googlen uudistus you name it – puheenvuoroa ei saanut kuin päälle puhumalla) lomassa kertomaan KUKA on ollut muka maksamani 140 euron laskun saajana maksaessani sen viime vuonna. Kuulemma Google, Google ja Google. No ei varmasti ole ollut.

Lisään vielä vähän sytykettä. Kerron, että maksan kyllä vuosittain kotisivutilastani ja sähköpostistani palveluntarjoajalle, jota en muka juuri nyt muistanut. Ajattelin, että katsotaanpa mitä tulee. No tämä palveluntarjoaja (jonka nimen kyllä tasan varmasti tiesin) ei kuulemma tässä hänen listauksessa juuri nyt näkynyt, mutta kyse on samasta laskusta. Varmistin – onko näin? Kyllä, sama lasku, sama asia. No ei varmasti ollut, sillä vuosimaksuni palveluntarjoajalle maksetaan aivan eri vuodenaikaan eikä se ole Google ja hintakin on täysin eri. Sanoin soittajalle, että nyt kyllä yrität jymäyttää minua, sillä asia ei mene ollenkaan noin kuin hän väittää. Ei kuulemma yrittänyt kun ”ei Google mitään kotisivuja tee”. Ai eikö? Saisi siihen hintaan jo alkaa tekemäänkin. Soittaja myös jossain vaiheessa kiihtynyttä puheripuliaan väittää, että tällä minä myös tarkistaisin sen, ovatko kotisivuillani olevat tiedot sitten varmasti oikein jos nyt kuitenkin maksan sen vuosimaksun. Ilmoitin kyllä tietäväni mitä sivuillani lukee, sillä päivitän ne itse eikä ole kenenkään ulkopuolisen tarpeen tarkastella onko yhteystiedoissani siellä virheitä vai ei.

Soittaja alkoi hiiltyä jo aika huolella, mutta jatkoi vain samaa levyään. Ymmärränkö minä, että sivut katoavat, menevät piiloon, hukkaan, kauaksipois? Kukaan ei löydä, joudun hukkaan ja varmasti kadotukseenkin. Kukaan ei osta kennelistäni koiria kun sivuja ei löydy. Aivan yhtä sinnikkäästi ja moneen kertaan minä ilmoitin, että mitään en aio maksaa, tietoni saavat häipyä vaikka bittien taivaaseen ja että tästä puhelusta ei saa tulla minulle sentin senttiä laskua. Kerroin myös sivujeni löytyvän niille, joiden tuleekin ne löytää ja tästähän täti (hups, soittajan sukupuoli paljastui) riemastui ja kierros alkoi ties monennenko kerran… sivut katoavat, menevät piiloon, hukkaan…

Lopulta tämä kutsumusammatissaan oleva puhelinmyyjähuijari (kukahan nekin kouluttaa tuohon valehteluun?) iski minulle luurin korvaan toivotettuaan nopeasti hyvää päivänjatkoa. En ehtinyt toivottaa hänelle onnea valitsemallaan tiellä. Vähän harmittaa. Sekin harmittaa, etten millään muista ihan jokaista hilpeää yksityiskohtaa tästä käsittämättömästä puhelusta. Siitä sanailusta riittäisi tarinaa useammaksikin riviksi, mutta ehkä tämä tiivistelmä riittää varoituksen sanaksi muillekin koiria, kissoja, kaneja tms kasvattaville, joilla löytyy kennelin, kissalan tai kanilan kotisivut netistä. Olkaa varovaisia. Älkää uskoko kaikkea.

Tässä muutamia linkkejä, joissa sivutaan aihetta:

IMG_6300

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: