Vappu ja koiravauvat

6 05 2015

Mukavien ja rakkaiden ystävien visiitit, perinteinen Vappu Mätsäri Museon rannassa ja pihan täydeltä koiranpentuja kyläilemässä tekivät tänä vuonna meidän vapunvietosta mukavimman vuosikausiin. Tuli monellakin tapaa sellainen keväisen toiveikas olo siitä, että kyllä elämässä on enemmän valoa kuin varjoa ja se valo kyllä aina pimeyden voittaa. Kesä kurkistelee jo, vaikka vielä on vihreä vähissä näillä leveyksillä.

IMG_1256

Raahen koirakerhon Vappu Match Show oli taas jälleen kerran paikkakunnan suurin vapputapahtuma. Rannassa oli yli 130 koiraa kehässä + lapsi&koira ja lelukoira-kilpailijat. Vaikka ohi kulkeneessa vappumarssissa näytti olevan edellisvuotta enemmän marssikansaa, tuntui se koiratapahtumassa olevaan ihmismassaan verrattuna melko mitättömältä kulkueelta. Mätsärijärjestelyt näytti menevän moitteettomalla rutiinilla. Tänä vuonna uutta oli houkutusten higway (jolle me ei näin jälkikäteen ajateltuna jostain ihmeen syystä älytty osallistua) ja kanttiiniteltan takana jokainen koira sai maksutta kehätreeniä kun ulkomuototuomari Jari Laakso antoi esittämisvinkkejä ulkomuototuomarin näkövinkkelistä. Tämä idea keksittiin edellisiltana ihan yht’äkkiä täällä meillä ja se tuntui olevan koiranomistajien mieleen sitten siellä tapahtumapaikalla.

Koska en tänä vuonna ollut mukana talkoohommissa, osallistuin sitten useammalla koiralla kartuttaakseni ”kotiyhdistykseni” kassaa. Jennin kanssa meillä oli mukana Pontu, Piika, Kolli, TuTu ja Kiisu, joka osallistui myös normikehän lisäksi Kira-tyttösen kanssa lapsi- ja koirakisaan viime vuoden tapaan. Kiltillä Kiisulla ei ollut mitään sitä vastaan, että se leikki hetken olevansa Kiran koira.

IMG_1589

Varsinaisessa mätsärissä meillä meni oikein mukavasti mitä tulee treenaamiseen ja sitähän siellä nimenomaan tekemässä oltiin. Kollin asennemuutos oli Vaasan katastrofiin verrattuna melkeinpä huikea. Hyvä treeni, parempi mieli – jopa Kollilla. Koska Lysti oli tärpeillään juoksussa, sitä ei mukaan otettu. Jenni menikin sen sijasta kehään TuTun kanssa ja hienosti ne kehää kiersivät. Erinomainen yhteisharjoitus tulevia mahdollisia junior handler -kisoja ajatellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arpajaisista ei sitten voitettu yhtään mittään. Ei vaikka yritin ostaa arpoja onnenpekka-kummipoikani Juliuksen nimellä. Ei näköjään riitä pelkkä nimen lainaaminen, pitää seuraavalla kerralla ottaa nuori herra mukaan ja laittaa valitsemaan ne numerotkin.

Lauantaina koitti pitkään odotettu hetki kun 9-viikkoa sitten tarkalleen samana päivänä syntyneet (ja aikanaan alulle laitetut) Handskes J-pennut ja Big-Wood’s Heartbeat-pennut tulivat yhtä aikaa kyläilemään. Handskes pennuissa (8) isä on meidän Kolli (Big-Wood’s Ken On Kultaa) ja niiden Teho-emänkin (Handskes Easy Living) takaa löytyy meidän kasvatteja. Heartbeatit (3) on taas ihan niin meidän tekosia kuin olla ja taitaa kun isänä on Tessu (Big-Wood’s Gronw Greengrass) ja emänä Helka (Big-Wood’s No Doubt).

IMG_2335

Oli tosi mielenkiintoista seurata kahden erilaisen pentueen ”laumottumista” yhteen. Kollin poikaset tulevat isosta pentueesta, jossa omasta paikasta ja ravinnosta on pitänyt vähän ”taistella” ja pitää puoliaan. Helkan pentuset taas ovat päässeet kolmen koplana helpolla. Niiden suurin murhe on ollut miettiä, ottaisiko maitohörpyn tissistä edestään vai siitä vierestä. Ruuhkaa ei ole ruokapaikoilla ollut. Pentujen leikit ja henkinen kehitysaste oli kuitenkin hyvin samankaltaisia. Teho-emä ei ollut kahdeksikolla mukana, mutta Helka oli ja olikin hyvin hauskaa seurata kuinka Helka piti huolta kahdeksikostakin. Se myös imetti koko katraan illalla ja aikaisin aamulla.

helka

Tokihan niitä pentuja kuvattiin pihalla, kentällä, sisällä ja pöydällä. Tällä kertaa posekuvat otti Jenni, jolle kyllä arvosanaksi urakasta 10+. Jenni ei ainoastaan kuvaa, vaan myös kommentoi milloin pentu on hyvin tai huonosti. Mä melkein väittäisin, että Jennin koirasilmä on jo melko harjaantunut vaikkei ikää ole kuin niukasti se 13 vuotta.

PennutJenniFlinck

Tarja, Päivi, Helka ja pennut olivat meillä yökylässä ja sunnuntaina jatkettiin pentujen pallutusta ja kuvaaamista. Muistettiin jopa ottaa yhteiskuva Kattista, Kollista ja Kollin pojasta, joka kulkee työnimellä Mölli.

IMG_2837

Kun kaikki kivat vierailijat olivat lähteneet, oli aika korvata omille koirille lauantainen huomioimattomuus ja aktiviteetin puute. Koirat eivät panneet kyllä yhtään pahakseen vaikkei tontilta kauemmas poistuttu. Pihalla ja kentällä riittää tekemistä ja jos tekeminen meinaa loppua, ei noita yllytyshulluja tarvitse paljon hetsata, että alkaa tapahtua hassujakin asioita. TuTu tuntuu osaavan sanan ”hippa”, joka tarkoittaa, että ”juokse päämäärättömässä hepulissa ympäri pihaa/kenttää/rantaa ja vedä muut mukaasi”. Takapihan ojien ylitys meni jo melko näyttäväksi hipaksi.

IMG_2945

Maanantai-iltana meillä oli taas pentukekkerit. Kentälle saapui chowi Piksu, mali Milo, snautseri Takku ja ”tigru” Koru (TiibetinspanieliGriffoniRusseli). Onneksi oma pentukuume on peruslukemissa, joten kavereiden koiranpennut saavat minussa aikaan vain vastustamattoman halun tarttua kameraan. Tilanteitahan pentujen kanssa riittää…

IMG_3206

IMG_3242 IMG_3152-2

Tiistaina olikin vuorossa kehäsihteereiden jatkokoulutus Oulussa. On hyvin mielenkiintoista nähdä miten RKO (rotukohtaiset ohjeet) otetaan näyttelyissä vastaan. Kesäkuun 1. päivästä lähtien erikoisnäyttelyissä ja kv-näyttelyissä ulkomuototuomarin on täytettävä vähintään tietyistä ennalta nimetyistä roduista lomake, jossa hän kertoo näkikö rodussa liioiteltuja piirteitä ko. näyttelyssä. En epäile hetkeäkään etteikö pohjoismaiset tuomarit tähän kykenisi, mutta miten on kuuden konsonantin tapaukset hinkuvintiasta? Onnistuuko asia heiltä objektiivisesti, vai tuleeko lomakkeeseen vain että kaikki oli hienoa, ihanaa ja bueno – no any exaggerations? No – se ei ole kehäsihteerin murhe, vaan näyttelytoimikunnan briiffaukseen perustuva juttu, mutta jos rotujärjestöjen pitäisi näistä saada tietoa rotujen tilasta, niin vähäiseksipä se taitaa jäädä jos suurimmat osallistujamäärät roduissa on niissä näyttelyissä, joissa nämä kuuden konsonantin veijarit arvostelevat.

Tästä sainkin aasinsillan siihen, että tässä vaiheessa Milanon MV-näyttelyyn on ilmoittautunut 26 cardigania. Muhoksen ryhmänäyttelyssä niitä on 28, joista ainakin 14 ”meiltä”. Kuka kruunataan Muhoksen Voittajaksi… se tiedetään 6.6. Maailmanvoittaja hieman myöhemmin.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: