MaraKatit 2 viikkoa

16 11 2013

Kaksi viikkoa on takana tätä pentuprojektin huipentumaa eli synnytyksen jälkeistä aikaa. Silmäepisodin jälkeen tuli vielä yksi takapakki kun yhden tytön napa keksi tulehtua. Onneksi tulehdus näytti olevan paikallinen ja pinnallinen, joten selvittiin toivottavasti vähällä. Nyt en enää tahtoisi mitään hermon koitteluita. Nyt kiitos riittäisi ihan tavallinen pentuarki.

Nimiteema oli aluksi halloween. Nyt tällä hetkellä se onkin Aristokatit. Mikähän se on huomenna?

Kattilta tulee maitoa mukavasti, mutta tuttipulloilu on tehnyt pennuista hyvin kärsimättömiä tissittelijöitä. Ruoka kun ei tule niistä ihan niin helpolla kuin pullosta. Olen nyt vähentänyt pullottelumäärää neljästä kahteen kertaan päivässä. Tällä minä pysyn mielenrauhassa siitä, että pennut varmasti ovat syöneet, mutta niiden myös pitää syödä oikeastakin ruokalähteestä ihan itse ja malttaa odottaa, että se maitosuihku sieltä lähtee kunnolla herumaan. Pitkästä pitkästä aikaa suunnittelen kuitenkin pentujen velliruokintaa vanhan koulukunnan suosiman maissivellin muodossa. Maissijauhot ja luomutäysmaidot odottaa jääkaapissa kokkauskokeiluani. Ensimmäinen sellainen tapahtuu huomenna. Taidan poistaa varan vuoksi hetkeksi palovaroittimesta patterit. Keitän sen maidon 99% varmuudella pohjaan vaikka kuinka vieressä kokoajan hämmentäisin.

Pennut on pienempiä kuin keskiverrosti tuon ikäiset. Muuten ne ovat kehittyneet vauhdilla. Silmät aukesivat kaikilla täysin tuossa 9-10 vrk iässä. Pennut nousevat jo horjuvasti jaloilleen ja ensimmäiset ovat olleet jo pentulaatikosta yli laidan (kuvassa Miniksi ristitty porukan pienin tyttö). Tänään piti laatikonreunoja korottaa tuntuvasti. Ne jopa yrittävät leikkiä. Ensimmäisiä hapuilevia leikkiyrityksiä otin videolle:

Varvaspojan tilanne on loistava ellei täydellinen. Tästä lähdettiin:

Joku päivä amputaation jälkeen se näytti tältä:

Ja nyt on tilanne tämä:

IMG_2069

Että heikun keikun vaan! Ihan nätti jalka siitä näyttäisi tulevan. Hyvin sillä ja sen kolmella kaverilla ainakin laatikon laitojen yli pääsi. Ei karkaaminen yhtä varvasta kaipaa!

Silmäänsä poteneen tytön (uninen kuva yllä) tilanne on aivan yhtä hieno. Sen silmähän aukesi viikon iässä ihan kokonaan ja se näyttää ihan normaalilta eikä se vuoda mitään ylimääräistä. Se ei poikkea silmiltään millään lailla sisaruksistaan. Tarkastutetaan se silmä nyt kuitenkin kunnolla eläinlääkärillä vielä ennen luovutusta kaiken varalta. Jos olisin ollut asiasta hys hys, ei kukaan pystyisi sanomaan sen silmässä olleen mitään vaivaa. No enpä pystynyt, en tälläkään kertaa.

”Kaksospojat” on edelleen melko kaksoset. Varvaspojan työnimi on Dio. Toiselle Jenni antoi nimen Jake. Näitä kahta mun pitää AINA käännellä ja väännellä, että kumpi on kumpi. Ihan nopialla katseella en vieläkään pysty sanomaan kumpi on kumpi. Onhan niissä pieniä eroja mm. tassujen valkeissa osissa ja tietty varpaiden määrässä, mutta oikein kauhulla odotan kun ne pistää tassuilla ranttaliksi ja mun pitää vauhdista ne erottaa.

 

Vasemmalla on tyttöpentu, jota Jenni puhuttelee Pikku-Haloksi. ”Etkö sä äiti muka näe että se on Halon näköinen? Luuletko etten muka muista miltä Halo näyttää?” No okei, Pikku-Halo, olkoon meillä vaikka sitten Säde(kehä). Oikialla olevassa pojassa on kuulemma Jennin mielestä jotain Kollimaista. Melko pelottavaa, että lapsikin sen näkee… Tämän vesselin ristin Pelleksi. En oikeastaan edes tiedä miksi.

 

Vasemmalla on Salama ja oikealla Tutteli. Niissä on paljon samaa, mutta Tutteli on jotenkin ihan kuin Pikku-TuTu. Salama taas muistuttaa hirmuisesti Marskin Puhi-siskoa. Se mitä ne olemukseltaan ovat, on vielä hieman hämärän peitossa kun ei sellaiset persoonallisuus ja temperamenttiasiat vielä 2-viikkoisista kovasti silmille hyppää. Aika tekee viisaammaksi tässä asiassa.

Sitten se kysymys, onko kaikille jo kodit. Hankalaa, kovasti hankalaa. Ei siksi, että koteja ei olisi, vaan siksi, että mukavia koteja on tarjolla enemmän kuin pentuja. Mitään varausnumerojärjestelmäähän meillä ei ole eikä tule. Entiset kasvatinomistajat ovat aina etusijalla jos jotain jonontapaistakaan pitää väkisin yrittää viritellä. Ei ole tämä kasvattajan homma helppoa näissäkään tilanteissa. Onneksi minulla on tiedossa pentue, jota voin todellakin suositella niille, joille tästä sakista ei riitä sitä omaa lenkkeilykaveria.

Pojista ”Jake” lähtee Ouluun pikkuserkulleni, jolla on ollut meiltä jo autuaammille haukkumaille siirtynyt v-98 syntynyt Jokke. Dio-varpaattoman kohtalo ratkesi eilen ja sen matka suuntaa Rovaniemelle 14-vuotiaan kasvattini, tehomuori Eddan kämppikseksi. Neljälle tytölle on myös koti varmistunut, mutta kuka on kuka ja kuka menee mihinkin on vielä epäselvää. Yksi tytöistä jää tähän Pattijoelle ja tulee täydentämään Nio-Femmansiskon ja Lilli-Noora-Femmantyttären trion. Sillä on ollut nimikin valmiina jo ennen syntymäänsä – siitä tulee Elisabeth. Myös Raahessa asuva Alma-Ellantytär saa näistä itselleen ”pikkusiskon”. Kolmas kotinsa varmistanut tyttöpentu lähtee maanpäälliseen maalaisparatiisiin Lapinlahdelle ja toiveissa on että siitä tulee Aina Valpas karjakoira. Jos ei tule, niin tuleepa kiva lemmikki sitten. Neljäs tytöistä on sijoituskoirani. Kodissa yksi suostutellaan vielä nk. perheen päätä ja samaa hommaa tehdään sitten varasijalla olevassa kodissa. Jos ei perheen päät taivu kummassakaan osoitteessa, otetaan sitten plan-3 käyttöön.

Jäljellä on siis yksi tyttö ja tuo brindle uros, joka Kollia muistuttavana saa nyt odotella kohtalonsa sinetöintiä ihan kaikessa rauhassa. Kun olen viisaampi, tiedän onko se myynnissä alkuunkaan vai ei vai mitä sille tehdään. Tytön kodin osalta pitäisi pystyä tekemään ratkaisu, mutta vielä ei ole sen aika. Ensin pitää käydä meillä pentuja katsomassa ja esittäytymässä ja tämä voi tapahtua vasta kun pennut ovat noin 4-viikkoisia. Siihen on vielä matkaa ja me nostetaan tämän edessä nyt tassut vähäks aikaa näin:

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

3 responses

17 11 2013
Johanna Niskanen

<3 Voi rakkaus että ovat ihania <3

19 11 2013
MinnaV

Pitäiskö mun ryhtyä plan-3:ksi…? :oP Meijjän isäntä on kuitenki aika tykästyny nykyseen hörökorvaan, ei se varmaan etes huomais, jos niitä onkin kaks… :0D

23 12 2013
rekku

Voi mikkä palluratassut <3 täälläki voijjaan alakaa plan3:ksi :-3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: