Huh hujjausta!

25 08 2013

Melkosta vauhtia tämä aika taas kipittää. Ei kyllä yhtään haittaakaan, kun on supermukava reissu tiedossa syyskuun lopussa ja sen odotteleminen voisi ilman tätä hässäkkää olla melko tuskaista.

Päivätyö (siis se ohjattu päivätoiminta joka tuo leivän eteen sekä ihmis- että koiraväelle) on alkanut ja vie noin 8 h vuorokaudesta. Nukkuminen ottaa 6-7 h arkisin, joten tälle koirahässäkälle ja kotielämälle jää 9-10 tuntia. Koiramäärä on meillä nyt liki tuplaantunut pentujen vuoksi ja koska pennut vie lähtökohtaisesti aina enemmän ajankäytöllisesti, aikuiset koirat saa sitten tulla toimeen enemmän keskenänsä. Onneksi on aidattu ”Jossula” ja isosti omaa tonttia millä juosta. Ei nuo isot näytä valittavan ja nyt kun ne ovat saaneet leikittää näitä toiseksi pienimpiäkin (Vitsin pentuja), niin ehkä tuo aktiviteetin määrä on kuitenkin normaalitasolla – erilaista vain.

Pennut (”Wupulit”) alkavat ilmiselvästi olla pikkuhiljaa valmiita omiin koteihinsa. Jännä miten se yhtäkkiä tulee esille tuossa käytöksessä. Niiden ollessa nippa nappa 7-viikkoisia, tuskailin täällä, että kuinka joku voi pistää 7 viikkosen corginpoikasen maailmalle ja kuvitella sen olevan luovutusikäinen. Nyt nuo ovat 7,5 viikkoisia ja ovat tunti tunnilta enemmän pikkukoiria ja oman polkunsa kulkijoita. Eivät toki mielestäni vielä valmiita omiin kotehinsa, mutta jos tuota vauhtia kehitystä tulee, viikko eteenpäin on jo ihan eri tilanne. Ensimmäiset lähtevätkin omiin koteihinsa ensi viikonlopuksi, eli 8,5 viikkoisina koittaa oman elämän ensimmäiset päivät.

Pentujen kanssa on puuhasteltu etupihalla, kentällä, ajeltu autolla, käyty Mustissa ja Mirrissä, metsässä ja jopa tissiliivikaupassa. Ensi tiistaina mennään hakemaan sirut niskaan ja tapaamaan eläinlääkärisetää. Nimetkin ne viimein sai W… W… teemalla. Ensimmäinen W on erisnimi ja toinen W on joku lintu.

Pienemmät pennut, ne luvattomat siis, kasvavat kamalaa vauhtia. Mä väitän, että ne ovat selkeästi läskeimmät pennut mitä täällä koskaan on ollut. Ihme kyllä ne nostavat kroppaansa jo kentästä, joten kyllä ne jaloillaan ovat. Ikää tulee huomenna 3 viikkoa ja ne alkavat olla jo melkoisen suloisia otuksia. Suloisuuden aste on semmosissa sfääreissä, että ihmetellä pitää itsekin. Luva on hoitanut ne hienosti, eikä mihinkään sen tekemiseen ole tarvinnut puuttua. Vasta toissapäivänä näin ensimmäisen kerran sotkua pentujen alustassa. Työnimistäkin pääsimme yksimielisyyteen. Koska Marski-isä, oli varsinainen taikuri kun sai Luvan tuollavissiin tiineeksi, on ruskea poika Velho. Koska Luvan raskaus oli niin lyhyt ja kaikki tapahtui kamalan nopeasti, on musta-valkoinen poika Nopsa. No mitä tästä kaikesta seurasi? No loppupelissä ihan mukavaa ja hauskaa elämänkokemusta, joten musta-harmaa tyttö on Lysti ja se kuulemma jää Jennin omaksi koiraksi.

Jotta elämästä ei pennut loppuisi, aloitti Katti sitten juoksunsa. Isäehdokashan on tuo Luvan kanssa ”treenannut” Marski, joka on nyt joutunut erityisvalvontaan… juoksussa kun ovat myös Fyra, TuTu ja Kiisu. Tässä huushollissa eletään siis pentu-urakan lisäksi myös juoksuh*lvettiä. Heikkoina hetkinä sitä kyllä sortuu hetkeksi miettimään, että voisiko elämäänsä viettää jotenkin helpommin ja siistimmin, mutta ei – ei sitä kai voi. Ei sitä osaisi. Vaikka nämä tämmösinä erikoisaikoina ottaa energiasta niin paljon, niin kyllä normitilanteessa antavat takaisin tuplasti hyvää. Eikä nämä erikoistilanteetkaan ole niin raskaita kun ottaa syliin tommosen koiranpennun, joka on täynnä iloa ja riemua ja antaa täysillä pentuterapiaa.

Ihan lopuksi pittää tässä mainostaa tämmöstä kasvattien (vielä ajassa olevien tai jo rajan toiselle puolelle tassutelleiden) omistajille: http://jofli.nettilomake.fi/form/1057 . Toivon, että käyttäisitte pikku hetken ja vastaisitte kyselyyn. Kiitos!

Ja Tiittasen Petralle erityiskiitokset kaikista kuvista (joita tämänkin tekstin kuvat ovat). Hän on kuvannut innokkaasti meidän koiria tämän kesän aikana. Niitä kuvia löytyy lisää tämmösestä kansiosta kun: http://petratiittanen.kuvat.fi/kuvat/BIG-WOODS/

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: