3 viikkoa takana

24 07 2013

Tänään tulee kuluneeksi 3 viikkoa Vitsin synnytyspäivästä. Eilen urakoitiin Petran kanssa posekuvia pennuista. Ensin otettiin setti, joka löytyy Petran kuvahakemistoista. Nopeasti kävi ilmi, ettei me niillä konsteilla ainakaan seisomakuvia onnistuta saamaan sen vuorokauden aikana. Sitten hengitettiin hetki, juotiin kahvit ja punottiin uudet juonet. Näillä kommervenkeillä otettiin sitten seuraavat kuvat (ja noin 540 muuta):

Tytöt:

 

 

 

 

Pojat

 

 

 

Monesti on kysytty, miten tämän ikäiset pennut saadaan seisomaan kuviin näin. En edes yritä vastata, että vaivattomasti. Tätä settiä varten otettiin 554 kuvaa. Se tekee vajaa 80 kuvaa per pentu. Ajallisesti kuvaus ei kestänyt tällä kertaa (vielä) kovin kauaa, mutta nopeasta kamerasta ja Petran hoksottimista on kiittäminen, että nämä nanosekunnin seisomiset on tallentuneet muistikortille. Pääosin pennut tekivät kaikkea muuta kuin seisoa pönöttivät. Ne menivät eteen, taakse, ympäri ja ämpärikin jos sellainen lähellä olisi ollut.

IMG_4057

IMG_3746

Pentukuviin tarvitaan siis kärsivällisyyttä, nopeasti sarjana kuvia räpsivä digikamera ja delete-näppäin, jolla poistaa suurin osa kuvista. Näillä eväillä pentujen kuvaus on helppoa kuin heinänteko. Tosin onko sekään ihan helppoa? Hermoja se sekin varmaan syö ja oikea ajoitus lienee tärkeää.

Tällä hetkellä minusta tuntuu, että pentujen kuvaus on paljon helpompaa kuin niiden virallisten nimien keksiminen. Nämä pennut ovat vielä ihan nimettömiä, edes teemaa en ole päättänyt. Ideat vaihtuvat päivittäin.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: