Hoppusta pidellyt

5 06 2013

Tapahtumarikas, mutta samalla niin tapahtumaköyhäkin toukokuu on takana. Kiirettä on pidellyt, mutta pääasiassa kiireet ovat olleet ihan vain tylsästi työkiireitä. Jäljelle jäänyt vähäinen vapaa-aika on käytetty isompiin ja pienempiin irtiottoihin arjesta. Pieniä irtiottoja ovat olleet (kiitos yhtäkkiä ilmaantuneen kesän) merenrannassa vietetyt tunnit ja isompia reissut Kuopion näyttelyyn, Kennelliiton valtuuston kokoukseen ja nyt uusimpana 3 vuorokauden minilomareissu Kankaanpäähän ja Pertteliin.

Uimasilla on tosiaan käyty harva se ilta mitä erilaisimmilla koirakokoonpanoilla. Jenni heitti oman talviturkkinsa mereen jo aikaa sitten. Koirat vielä tuotakin aikaisemmin. Meillä vannotaan lihaskuntomielessä tuon vesielementin nimiin ja mikäs tässä on vannoa kun meri on tuossa vieressä. Treenannut en ole oikeastaan mitään muuta kuin agilityä meillä kuukauden hoidossa olleen Woodyn kanssa. Sitten alkoikin helteet ja ne käy hyvästä seliselistä laiskuuteen…

Kuopion näyttelyreissu tehtiin osittain luksusmeiningillä kun kuopiolaistuttiin Hannan kanssa jo perjantai-iltana Pirjon luo koirinemme. Lauantaina sitten vietettiin aurinkoista näyttelypäivää ja taputettiin niin maan paljon kun Päivin Helka (kuvassa yllä) otti kolmannen ROP-ruusukkeensa tälle vuodelle. Marskin vimonen serti jäi vielä odottamaan tulevaa, mutta FCI:ssä sen vara-cacib tullaan muuttamaan oikeaksi – voittaja kun oli jo inttivalio ja nappasi täältä nyt kymmenennen kansallisen valionarvonsa kotiintuomisinaan Venäjälle. Pitkän reissunsa päätteeksi heille serti suotakoon. Kuopion kohokohtia oli myös kasata jälleen uudella kokoonpanolla kasvattajaryhmä (Esko, Hiski, Helka ja Marski) ja nähdä Pikku-PätPät (kuva alla), josta on kehittymässä kovasti nätti nuori neito.

Kennelliiton valtuuston kokouksessa poikettiin Jorman kanssa päiväseltään. Valtuuston puheenjohtaja Eeva Anttinen korosti jo avauspuheenvuorossaan Kennelliiton tulevaa 125-juhlavuoden teemaa ”Hyvää elämää koiran kanssa”. Sitäpä sitä tämän harrastuksen tulisikin olla. Varsinaiset päätökset menivät yllättävän jouhevasti. Lippulappuäänestykseen meni vain ehdotus sellaisten rotujärjestöjen rotujärjestöstatuksista, jotka eivät ole täyttäneet rotujärjestön vaatimuksia tiettyjen lukujen valossa. Hallituksen ehdotus ei saanut riittävää määräenemmistöä, joten nämä rotujärjestöt säilyttivät statuksensa. Päätimme myös jäsenmaksujen korottamisesta, agilitysäännöistä ja tietenkin erinäisistä talousasioista. Kennelliiton uudelle talouspäällikölle erityispontsit siitä, että tilinpäätöstietojen esittelyssä hän paneutui juuri niihin asoihin, mitä väki oikeasti halusi tietääkin. Hän oli selkeä ja puhui ymmärrettävästi auki asioita lukujen takana ja tämän hän teki ytimekkäästi ilman turhia jaaritteluja. Ehkä paras talouden esittely koko valtuustourallani! Kennelliiton valtuuston kokouksesta voi lukea lisää Kennelliiton uutisista.

Jennin saatua todistuksensa (numerot olivat muuten keskiverrosti nousseet aikaisemmasta), hyppäsimme viime lauantaina autoon ja suuntasimme Kankaanpäähän moikkaamaan Tarjaa, Veliä ja laumaa Handskes-koiria. Autoon pakkasimme myös Kiisun, Kollin, Marskin ja TuTun, jotka lähtivät treenaamaan reissaamista. 1353,60 km käsittänyt reissu oli LLLLLLOISTAVA miniloma, jonka aikana kaikki työasiat nollautuivat täysin ainakin toistaiseksi. Kuvasimme Tarjan pentuja ja aikuisia koiria, kävimme katsomassa teeriä soitimella, uittamassa Jenniä ja koiria ja vain istumassa iltaa ja syömässä Velin grillaamia herkkuja.

Sunnuntaina teimme vielä Kankaanpään suunnalta lisämutkan Pertteliin Salon kupeeseen ja katsastimme meidän Marskin ensimmäiset pennut Newcard’s Jaanan luona. Tui Tui mitä ihanuuksia olivat ne pienet, joista yhden pojan kuva alla.

Meillä odotellaan pentuja. Vitsi on kyllä nyt ihan varmasti tiineenä ja laskettu aika on heinäkuun ekalla viikolla juuri kesälomani alkaessa. Isäkoirana on alatienerginen Woody, jota ei ikinä huolet paina tahi puserra. Toivon yhdistelmältä (kuvat alla) vanhempiensa tavoin tiiviitä, toiminnanhaluisia ja leikkisiä perusrekkuja, jotka ovat tunnistettavissa rotunsa keskivertoedustajiksi. Astutus sujui Woodymaiseen tapaan varsin tehokkaasti ja Vitsin tiineys on mennyt hyvin. Toivottavasti synnytyskin jatkaa samalla luonnonmukaisella linjalla.

woowitsi

Ensi viikonloppuna tiedossa on Kemin näyttely. Pakataan pakuun toistakymmentä koiraa ja koitetaan selvitä urakasta. Tulee varmasti hilpeää ainakin sivustaseuraajille kun säädämme kamojen, koirien ja kehänkiertojen kanssa ihan huolella. Ikiomista Kolli ja Kiisu ovat kaljuja, mutta onneksi Esko, TuTu ja Marski ovat säilyttäneet jossain määrin haivenensa helteistä ja uimasilla oloista huolimatta. Ei ihan ole rukkaset naulassa jo lähtötilanteessa…

Koskettanut suru-uutinenkin piti käsitellä tässä tovi takaperin. Kuningas-Konna, ihmemylly, on poissa. Uutinen kosketti minua niin kovasti, että en oikein mitenkään pysty ymmärtämään sen surun ja järkytyksen määrää mitä Marika on Konnan omana ihmisenä joutunut kokemaan. Siinä kauniita muistoja läpi käydessäni kasasin pienen videon Konnan ja minun yhteisistä hetkistä. Olen niin kiitollinen Konnalle ja Marikalle, että sain olla yksi osa ihmemyllyn pyörintää. Kiitos!

Monta varmasti kirjoittamisen arvoista asiaa jää toukokuulta kirjaamatta, mutta oli kai tämäkin päivitys tyhjää parempi. Ehkä tässä kesän aikana saa taas aktivoitua itsensä työkiireiden ja arjen laiskuuden pyörteistä ihan treenaamaankin. Kuka ilmoittautuu tsemppariksi?

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

2 responses

9 06 2013
Pirjo

Mä tuun tsemppaa juhannuksena ;) Nimittäin treenataan! Pop tilaa agikurssin ;)

28 06 2013
Marika

Kuningas-Konnaa on edelleen NIIN suuri ikävä <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: