9-viikkoiset

24 10 2012

Kiitos kauniin viikonloppusään, saatiin ulkoilla paljon. Aamuisin tassuteltiin pikkupakkasessa ja iltapäivällä hemmotteli auringonpaiste. Pennut kävi sisällä vain nukkumassa.

Koska pentujen piha-aitaus (puppylandia) on purettu tältä pentueelta kylmien ilmojen vuoksi turhakkeena pois (lue: kerran olivat siinä hetken), ollaan sitten kulutettu aikaa yhdessä pentujen kanssa tontilla ja lähimaastossa.  Tuo meidän kenttä meinaa käydä pieneksi temmellystantereeksi pentusille, vaikka tokihan siinä on kokoa ja näköä aika monen pentuaitauksen verran. En tiedä johtuuko siitä vai mistä, mutta nämä meidän pentuset eivät ole mistään arkalandiasta. Ne ei taakseen katsele kun päättävät lähteä painelemaan. Itsenäisiä pikkuotuksia!

Leikittäjiäkin niillä on käynyt. Ehkä kaikkein parhain uusi kaveri on 15-viikkoinen Hitsi-göötti, joka melkein saman kokoisena on niille oikein passelia leikkiseuraa ja viikkojen kuluessa eteenpäin, aina vain parempaa leikkiseuraa.

Hyvät ilmat ja muilta menoilta suht vapaa viikonloppu tarkoitti myös posekuvien ottoa. Tällä kertaa se meni jokseenkin kivuttomasti. Saattoihan se toki nopeuttaa toimitusta kun pääluku oli kahdeksan sijasta vain neljä.


Kiisu (Katin Kulta)


Kolli (Ken On Kultaa)


Pepper (Kultakuume Goes… to Liebehund)


Possu (Kultapossu), joka lähti viime sunnuntaina reippaasti Kuopioon.

Pentujen paperitkin tuli viimein. Sain läpi sen värineuvotteluni noiden ”pinkkien” suhteen ja mukavaa kun KoiraNetissä pentujen väri näkyy nyt sellaisena kuin se on:

Kermanvärisyyden toivon tulevaisuudessa sukuja innokkaasti tonkiville kertovan, että tästä syntyi nimenomaan ee-keltaisia pentuja. Kasvattajille taas toivon näiden pentujen lisäävän tietoa kyseisestä väristä ja siitä, että niiden väri on ihan oikeasti rekisteröitävissä muuksikin kuin punaiseksi valkoisin merkein. Sen likimain valkoisena syntyvän pennun väriä ei siis tarvitse hätkähtää millään lailla eikä sitä nyt ainakaan värinsä vuoksi pidä enkelipennuksi pistää. Ei, ei, ei ja ei! Niin löyhässä ei saa pikkukoiran henki olla.


Possu <3

Rekisteröinnin yhteydessä tuli Pepperille jouhevasti Export Pedigree. Täppä vain pentueilmoituksen yhteydessä ruutuun ja se oli siinä. Passi onkin jo valmiina odottamassa. Ensi viikon lopussa käydään eläinlääkärin luona ottamassa matopilleri ja viimeistelemässä passin merkinnät. Uuteen kotiin viemisiksi käytiin ostamassa ”uudenvihreä” Hurtta-panta, joka kyllä on vielä hetken liian iso, mutta ei sinne viitsi mitään heti liian pieneksi jäävää mukaan laittaa. Tässä riittää kokoa aikuiseksi asti.

Kotimatkansa Pepper tekee uuden omistajansa kanssa Pariisin kautta. Päädyimme tähän ratkaisuun, koska näin se voi matkustaa kassissa nk. käsimatkatavarana. Sen ei tarvitse mennä yksin ruumaan. Loppumatkan Pariisista Lontoon kupeeseen he tekevät sitten omalla autolla kanaalin alittavaa tunnelia pitkin. Tai no – ei siellä tunnelissa itse mitään ajeta. Eurostar-juna sen homman hoitaa. Kassissaoloa on muutamaan otteeseen harjoiteltu ja eipä tuossa ole ollut isompia ongelmia. Kaikkein paras harjoittelutilanne oli pari viikkoa sitten kun olin luennoimassa kasvattajan peruskurssilla ja sain ottaa pentuja mukaan. Pepper ja Kiisu treenasivat kasseilua ja sylittelyä ja muuten vain olemista ja suoriutuivat urakastaan loistavasti.


Tämä on pikkuisen pienempi tunneli kuin se kanaalin alta menevä, mutta jostain se harjoittelu on aloitettava…

Kiisun ja Kollin osalta ei ole muuta kerrottavaa kuin että Kolli on iso ja Kiisu on pikkuinen. Kolli on möllöttäjä ja Kiisu on ikiliikkuja. Kolli nuolee, Kiisu puree. Kumpikin vispaa häntää vimmatusti. Kolli katsoo, Kiisu meni jo. Kolli painaa 4,5 kg, Kiisu 3. Siinäpä se tiiviisti.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

One response

25 10 2012
Eija Kinnunen

Pepper on kyllä ryhtikäs kaveri, oikein ilo silmälle.
Ei noissa muissakaan vikaa ole, mutta Pepperi iski silmään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: