Vaeltava viisaus

22 10 2012

”Moni heittää huonojen todisteittensa jälkeen vielä kappaleen persoonallisuudestaan, ikäänkuin ne siten kulkisivat oikoisemmin rataansa ja muuttuisivat riittäviksi ja hyviksi argumenteiksi  – samaan tapaan kuin keilaradalla vielä heiton jälkeen yritetään käsivarsien liikkeillä ja eleillä johtaa kuulan kulkua.”
Nietzsche, Der Wanderer und sein Schatten.

Kukaan ei ole täydellinen. Ei edes Obama. En tiedä mitä muualla kuvitellaan, mutta olemme hyvin tietoisia siitä, että Obaman turkki ei ole sen paras ominaisuus. Sitä (yllätys yllätys) ON liikaa. Ei siitä tarvitse kerta toisensa perään mitä erilaisimmilla keinoilla muistuttaa.

Se, että Obama on turkistaan huolimatta ollut voitokas niillä harvoilla näyttelykäyntikerroillaan, ei poista sitä tosiasiaa, että turkki ei ole ideaali. Kenenkään ei tarvitse kantaa tästä asiasta huolta. Asia on tiedostettu ja se tullaan ottamaan huomioon tulevissa jalostusvalinnoissa. Kenenkään ei tarvitse hankkia enää Rennietä tai Samarinia , jotta voi seurata Oban jälkeläisten karvankasvatusta ilman närästysoireita.

Hirmuisen hauskaa olisi, jos joku keksisi vaihteeksi jonkun uuden puutteen/virheen – sellaisen, joka ei näkyisi likinäköisimmällekin sieltä kirkolta kotiportille saakka. Mutta tässä blogissahan on kommentointimahdollisuus! Siitä nyt vain ihan vapaasti ja reippaasti heittämään niitä jalostuksessa huomioon otettavia puutelistoja, mutta sovitaanko, että turkkiasia on jo aika kulunut aihe ja tarpeeksi ruodittu (ja omistaja ruoskittu).


kuva: R.D.

”Hyvälläkin opastuksella on tyhmyrin esittämänä vain vähän arvoa”
Spengler, Untergang des Abendlandes

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

6 responses

22 10 2012
Rulla

Se että ihmiset eivät näe koiraa karvan alta on oikeasti säälittävää :( Nykyään kun rodussa on olemassa isompiakin huolen aiheita kuin karvan pituus tai väri.

22 10 2012
Tarja Peltola

Se on se kateus, joka sumentaa silmät ja estää näkemästä tämän koiran käsittämättömän hyvää rakennetta. Niitä jälkeläisiä malttamattomana odotellessa

23 10 2012
Päivi

Ne on joskus niin vähissä nuo jutun aiheet……..

23 10 2012
Tuikku

Minusta tuo pitkä karva on corgilla kaunis, mutta en olekaan alan harrastaja.

23 10 2012
taijap

Koiran edelleen onnellisena omistajana olen saanut kyyneleet silmiin muutaman kerran. En siksi, että sekä koiraa että minua on parjattu ryhmässä, jonka jäsen en ole, vaan siksi, että minulla on edelleen ystäviä ja Obsulla faneja. Kiitos teille. (Ai niin – on siinä yksi paha vika. Sen turkin laatu on niin karhea, että tyynynä toimii huonosti.)

23 10 2012
Kati

Mä sanosin että Oban pahin virhe on se ettei se ole mun koira ;) Mä niin tykkään sen ulkomuodosta. Sen karvapehkon allehan olen päässyt tutustumaan vain pari kertaa Jossulassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: