Kupulit kaikkoaa

19 10 2012

Mihin tämä aika on taas kadonnut? Tai ei siinä mitään epäselvää ole. Pennut ja leipätyö on vieneet kaiken ajan ja loput on käytetty nukkumiseen. Viimeksi mainittuun on jäänyt varmaan liian vähän aikaa kun alkaa kestoväsymys painamaan päälle. Tulis nyt kirkkaat pakkaspäivät tämän ainaisen sateen ja pimeyden tilalle. Ehkä se piristäisi, vaikkei se kyllä vapaa-aikaa tuo yhtään sen enempää.

Kupulit eli Kullat ovat nyt 9-viikkoisia ja puolet niistä on jo matkanneet omiin koteihinsa. Täällä meillä kotosalla on vielä Kuopioon lähtöä odotteleva Possu (Kultapossu), Englantiin marraskuun alkupäivinä matkaava Pepper (Kultakuume) ja tietysti omat Kiisu (Katin Kulta) ja Kolli (Ken On Kultaa). Mihin ne muut sitten lähti?

Sijoituskoirani Pätkis (Kultu Kimallus) lähti sitä 2-vuotta odotelleen Minnan mukana Kajaaniin. Kämppiksikseen se sai kolme bortsua ja sheltin – niin ja ihmisisännän, joka syöttää pötkylälle makkaraa. Jos kuun asento marsiin nähden on suotuisa ja kaikki menee kasvussa kivasti, on ajatuksena, että Pätkis kokeilee sitten isompana agilityä, tokottelua ja kehän kiertämistä. Jos vuorovedet eivät ole suotuisia ja laineet liplattavat väärään suuntaan, niin on se ainakin rakastettu lemmikki. Aika näyttää. Aktiiviseen ja tekevään kotiin se kuitenkin pääsi.

Pätkiksen paras ystävä on Noita (Eyespy Witch). Sinällään hassua, että jos Minnan mielestä Pätkiksen emä Katti on cardeista Suomen Ihanin, niin minäpä sitten sanon, että Noidan emä Irkku (Somollis Eira) on sitten Suomen bortsuista se Ihanin. Kahden Ihanuuden tyttärien paras ystävyys on siis varmasti Jotain Suurta!

Tölkki (Lapin Kulta) matkasi Veeran ja Teron mukana… uskokaa tai älkää… Katinalaan. Se sai leikittäjäkseen myös ihastuttavan flättiherra Pikin (Fowl Reed’s Blackpool), joka on näyttänyt taitonsa niin TOKOssa kuin NOMEssakin ja komeutensa näyttelyissä. Tekevä ja taitava koti siis tämäkin, mutta ennen kaikkea varmasti Tölkkiä rakastava. Tölkillä on myös sellainen etuoikeus, että sitä rakastetaan myös isikoira Kennedyn kodissa. Onhan se Taijan ja Teron yhteisomistuskoira.

Suloinen Hippu (Kultahippu) asustaa Hillamarian ja Eliaksen ensimmäisenä yhteisenä koirana Helsingissä. Mahtaa olla odotettu lemmikki, sillä Elias on halunnut omaa corgia aina 5-vuotiaasta saakka ja on nyt jo aikamies. Ei siis ihan hetken huraus hankkia corgikoira! Hippu, Hillamaria ja Elias tulevat tutustelemaan aikanaan erilaisiin koiraharrastusmuotoihin. Aika sitten näyttää millaisia ne yhteiset harrastukset tulevat olemaan.

Ilpo (Kulta Into Pii) on koira, jolla oli nimi jo ennen kuin se syntyi tai tiesi muuttavansa Ylivieskaan Sirin, Annan ja Janin kaveriksi. Näistä uusista kavereista Siri on cardi (Big-Wood’s Gradhach Gringa) – meidän Marskin sisko, joka osaa paljon temppuja jos vain haluaa ne näyttää. Meillä käydessään ei tahtonut, mutta olihan se vähän vesisadekin, joten sallittaneen naiselliset venkoilut. Ilpon ensisijainen tavoite on olla aktiivinen lemmikki, Sirin leikkikaveri ja ehkäpä sorsajahdin apuri. Viimeksimainittu haavekuva nähtäneen sitten ensi syksynä. Vaihtoehdot varmaan ovat lyhykäisyydessään ne, että Ilpo joko tajuaa homman tai sitten ei. Sorsa joko löydetään tai ei. Sorsa joko purraan p*sk*ksi tai sitten ei.

Possu (Kultapossu) matkaa nyt viikonloppuna Räinän miesväen (yksi iso ja kolme pienempää) mukana Kuopioon. Viime viikonloppuna hoideltiin esittelyt puolin ja toisin (siis Possun ja perheen kesken, mehän ollaan keskenämme tunnettu jo iäisyys tai ainakin puolet siitä) ja Äiti-Räinän ja Miesväki-Räinän tiet erosivat hetkeksi. Äiti lähti ansaitsemaan ja miesväki lomailemaan Oulun kupeeseen syysloman merkeissä. Perheen taas yhdistyessä mukana on sitten Possukin. Kotosalla odottelee kaksijalkaisten kädellisten lisäksi X-määrä siivekkäitä ja kaksi cardia Sani (Big-Wood’s Kiwi Brouhaha) ja Igor (Big-Wood’s Kiwi Independent). Possusta tulee isona ensisijaisesti perhekoira. Sillä on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet kokeilla esimerkiksi paimennusharrastusta. Possu sitten päättää mille se alkaa.

Jennin suosikki TiTi, joka tottelee myöhemmin nimeä Pepper (Kultakuume Goes) tullaan loka-marraskuun vaihteessa hakemaan Englantiin. Virallisesti siitä tulee myöhemmin papereihinsa Big-Wood’s Kultakuume Goes To Liebehund ja se saa asuinkumppaneikseen kourallisen cardeja ja sakemanneja sekä palvelijoikseen Jon, Martynin, Kieranin ja Owenin. Tulkikseen se tulee saamaan täältä vajaa vuosi sitten sinne muuttaneen Mintin (Big-Wood’s North Troll Girl For Liebehund).

Piskuinen Kiisu (Katin Kulta) on pentu, joka nyt vain jäi ja jää meille. Ihan huomaamattaan se luikerteli sydämeeni niin tukevasti, että jos sanon sen olevan minun Pikku-Tinka, niin minut tuntevat tietävät millaisesta koira-omistaja-suhteesta puhutaan. Tinkahan ei ollut minulle ”vain koira” – se oli Tinka ja jotain Erityistä. Ihan hassua. Tarkoitushan oli sijoittaa tästä kaksi narttupentua ja pitää uros kotona, mutta näin vain kävi. Tunne meni järjen edelle, mutta jospa tällä on joku tarkoituksensa. Kun Kiisu kasvaa aikuiseksi (isoudesta en mene sanomaan mitään), sen tavoitteena on olla vain Kiisu. Minun oma taskuraketti. Ei siitä tarvitse tulla mitään millään muulla saralla, mutta jos tulee, otetaan toki hymyillen ansiot vastaan.

Kolli-pojan (Ken On Kultaa) kotiin jäämistä on suunniteltu pitkään. Ihan sen saman aikaa kun Minna on odottanut Pätkistään. Siinä se nyt sitten on. Tumma, raamikas pojanpötkylä, joka miettii asioita ennen kuin tekee. Äitinsä Katti oli pienenä ihan samanlainen möllöttäjä. Jossain kohdassa se möllötys kääntyi kuitenkin valtavaksi henkiseksi vahvuudeksi. Katti osallistuu asioihin silloin kun on tarvis ja tekee asiat täysillä. Jos ei ole tarvis tehdä, ei silloin myöskään hötkytä. Ominaisuus, josta kovasti tykkään ja en pane lainkaan pahakseni jos Kollista tulee äitinsä kaltainen. Vaikka Kolli näyttää nyt lupaavalta ulkoisesti, saa se minun puolesta kasvaa ihan millaiseksi haluaa. Ihan yhtä rakastettu se tulee olemaan vaikka ajatukset tulevaisuuden pentueeni isikoirasta (siis Kollista) kariutuisivatkin.

Ihan lopuksi yksi video viime viikonlopulta. Kupulit vauhdissa:

ONNEA YHTEISELLE TAIPALEELLE KUPULIT!

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: