Kaukana rakettitieteestä

8 09 2012

Paljon on kyselty noiden bling bling -tekosten perään. Miten sä ne teet, kuinka sä osaat, tekisitkö mullekin, tekisitkö sen ja sen rodun jne. Saatanpa tehdäkin, mutta ensin kyllä harjoittelen ihan itsekkäästi omiin tarpeisiini ja teen sellaisia kuvia kuin kokeilla tahdon. Jos joku kaveri on oikein kiltisti, voidaan alkaa neuvotella tekoavusta, mutta olen ihan tasan varma siitä, että ihan JOKAINEN osaa näitä tehdä itsekin.

Homma alkaa vaikkapa tilaamalla strasseja netistä. Itse käytän Ebay:stä löytyvää Crystal Pro Shopia. Nopea toimitus, iso valikoima. Tilataan pussitolkulla kokoja 6ss, 10ss, 16ss ja 20ss, strassien asettelukolvi (jota loppupelissä ei välttämättä tarvita) ja siirtotarrakalvoa. Strassejahan tarvitaan tietenkin eri väreissäkin. Tilausta tehdessä koittaa hulluus ja isompi satsi on aina tavallaan halvempi. Eikö? Jotain unohtui – teenpä uusintatilauksen… kierre on valmis.

Nyt meillä on pelit ja pensselit. Aletaan hommiin ja etsitään (tai piirretään) kiva kuva, josta strassikuva halutaan tehdä.

1. Tarvitaan kuva, Hot Fix -tarrakalvoa ja muutama nuppineula. Alla käytän ilmoitustaulua, johon nuppineulat uppoavat kiltisti. Tarrakalvon taustamuovi irroitetaan ja kalvo pannaan tarrapuoli ylöspäin kuvan päälle. Nuppineulat helpottavat kalvon pysymistä oikeassa kohdassa.

2. Pinseteillä asetellaan Hot Fix strasseja (tässä pienintä kokoa eli 6ss, joka on noin parimillistä halkaisijaltaan) timankipuoli tarraanpäin viivan päälle. On hidasta. Ei saa palaa hermo!

3. Kun koko kuva on kierretty, tarrakalvon taustamuovi laitetaan takaisin tarran päälle ja …

4. HUPS! Meillä oon valmis kuva silitettäväksi vaatteeseen tai kassiin tai mihin tahansa kankaiseen juttuun. Ei tämä rakettitiedettä ole.

Silittäminen tapahtuu sitten vaatteen silitysohjeita kunnioittaen. Silitysohje merkkistrasseille (nämä on halvempia kopioita) löytyy mm. osoitteesta http://www.tanssitarvike.fi/swarovski_kiinnitysohje.pdf

Fleece-vaatteeseen ihan pienin koko on vaikea silittää, t-paitaan ja collegehuppariin ne toimivat loistavasti. Kolvilla on vaikeampi tehdä hienoja kuvia, mutta koristelustrassien laitto käy näppärästi. Tässä Jennin heppapaidassa on ensin tehty kalvolla hevonen ja sen kiinnityksen jälkeen asetettu kolvilla erikokoisia ja erivärisiä blingejä ympärille.

Blingeillä voi myös kirjoittaa kalvon avulla. Silloin tulee kuitenkin muistaa, että teksti kannattaa tulostaa peilikuvana ja tehdä pinsettihommat sen päälle. Muuten tarvitaan peiliä tekstin lukemiseksi. Tässä yksi teksti ja kuva odottamassa passelia paitaa:

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: