Totti täytti tusinan

7 09 2012

Töötti-Totti täytti 12 vuotta maanantaina. Kyllähän sen iän periaatteessa tietää, muttei tajua tahi muista. Se kulkee nuorison mukana riehulenkit ja touhottaa uskomattoman hyvässä kunnossa menemään. Nukkuu kun on sen aika, muutoin on 4-veto päällä. Kuulo sillä taitaa olla hieman heikentynyt, mutta näössä ja varsinkaan ruokahalussa ei ole mittään vikkaa.

Totti on varmaan ollut edellisessä elämässään kissa, jolla on jäänyt henkiä käyttämättä. Vajaa 4-kuisena siitä piti tulla enkelikoira kun sitä purtiin pahasti päähän. Kallo kasvoi tämän seurauksena vinoon, mutta Totti jäi kovastipaljon henkiin. Toisen kerran sen piti kuolla suoliston puhjettua kesken vakavan suolitukos-tyräleikkauksen, mutta ei – henkiä oli edelleen riittävästi. Muutoin se on ollut terve. Ensimmäinen sairaus oli tapaturma, toinen oman tyhmyyden seurausta. Totti ei ole koskaan ontunut, aivastellut, niiskuttanut tahi rapsutellut. Ei sellaiseen ole ollut aikaa.

Totti on meidän talouden kallein koira (kirjaimellisesti kahden ison operaation vuoksi), mutta kaikkien näiden pennosten arvoinen, vaikkei koskaan mikään näyttely- tai harrastustähti ole ollutkaan. Totti on vain Totti – rakas Totti. Meidän oma höppänä, Tinkan ja BJ:n poika. Ulkoisesti ”ruma” kuin mikä, mutta sisäisen kauneuden määrää ei voi millään asteikolla mitata.

Totti ei ole koskaan harrastanut mitään muuta kuin hengailua. Se on hengaillut rannalla, metsässä ja koulutuskentillä. Mitään sille ei ole opetettu, eikä siltä koskaan ole vaadittu mitään muuta kuin käytöstapoja. Niissä se onkin ihan käytösvalio, sillä Tottia helpompaa ja ystävällisempää koiraa tuskin on. Totti ei pelkää mitään eikä ketään, mutta myöskään kenenkään ei tarvitse sitä varoa. Luottokoira!

Tottin veli Aapo juhli myös syntymäpäiviään. Paljon terveisiä ja onnitteluja ja kiitokset Marille Aapon hienosta hoidosta!

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: