Pööpö parka

19 07 2012

Pörri sairastaa taas. Pissatauti uusi. Maanantaina mentiin liki piipaa-autolla eläinlääkäriin, kun Pörri lopetti illalla pissaamisen kokonaan ja muuttui selvästi tuskaiseksi. Vaikka melkein 13-vuotiaan Pörrin sydän kuulosti hyvältä, päädyttiin tekemään toimenpiteet vain voimakkaassa ”kännilääkityksessä” jos se vain suinkin onnistuisi. Kilttinä poikana Pörri selvisi nukutukselta ja salli virtsanäytteen oton vatsanpeitteiden läpi ja katetroinnin. Pörri myös ultrattiin ennen ja jälkeen toimenpiteiden. Virtsasta ei löytynyt kiteitä, mutta bakteeritulehduksen merkit olivat hyvin selvät. Edellinen lääkekuuri on tuonut hetkellistä helpotusta, mutta nyt tujummalla (Baytril) pyritään pidempiaikaiseen helpotukseen ja siihen, että lääke puree pissatulehduksen lisäksi myös mahdolliseen eturauhasen tulehdukseen ja karkottaa kaikki basiliskot taivaan tuuliin.

Minun koirathan ei yleensä sairasta mitään ”lastentauteja” eli perushuttua. Mysteeri Pörrin kohdalla on se, että sen eturauhasessa on liikakasvua kastroinnista huolimatta. Se ei kuitenkaan ole mitenkään massiivisen kokoinen, joten jospa tässä uskaltaa olla toiveikas ja työntää kasvainepäilyt taka-alalle. Noh, aika näyttää! Vielä ei ole aika heittää kirvestä kaivoon.

Nyt muutaman päivän lääkkeensyönnin voi sanoa vaikuttaneen positiivisesti. Pörrin pitää päästä pissalle usein ja pissaaminen kestää kauemmin kuin normaalisti, mutta pääasia on, että se pissaa. Maanantai-iltana sieltä ei tullut ulos mitään, joten siihen nähden edistystä on tapahtunut ja paljon.

Alkuviikkoon verrattuna Pörri alkaa olla jo oma itsensä. Vain pitkään kestävät pissatauot tuntuvat sitä hämmentävän, mutta kun homma on hoidettu, on se ihan oma räiskyvä itsensä.

Koitappa Pörri nyt parantua! Sua vielä tarttetaan täällä.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

One response

23 07 2012
Miia

Meillähän Källi oli viimeiset vuodet jatkuvalla estolääkityksellä uusiutuvan, kivuliaan pissatulehduksen takia. Ja pysy pöpö poissa 1/4 tabletilla Nitrofur-C:tä päivässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: