Goście z Polski

8 07 2012

Vitsin mukana meille matkusti myös kasvattaja Dorota, joka vietti meillä melkein viikon verran kesäisiä päiviä. Vitsin kannalta ajatellen tämä oli erinomainen ratkaisu, sillä se sai totutella uuteen kotiinsa ja sen rutiineihin tutun ihmisen läsnäollessa.


Perhekuvaa: Dorota joka on kasvattanut Misiun ja Vitsin ja oma kasvattini Ringa, jonka tytär on sitten Vitsin äiti ja oma kasvattini. Misiuhan taas on Vitsin pappa. Siinäpä sukuselvitystä kerrakseen.

Viikon aikana oltiin paljon rannalla koirien kanssa, käytiin kaupoilla ja otettiin valokuvia. Toki myös saunottiin, höpötettiin ja ihan vain yksinkertaisesti oltiin tekemättä mitään. Sitä kuulemma kutsutaan rentoutumiseksi.

Kahtena iltana kestittiin vieraita. Tiistaina Dorota valmisti salaatit ja Tapsa toimi grillausmestarina kun Malla, Lilli, Hanna, Heini ja Miuku istuivat kanssamme iltaa. Perjantaina saimme lisää puolalaisvieraita kun Sammaltiellä vierailleet Jan ja Eva ajelivat meille kahvittelemaan Maijun ja Jontun kanssa.

Dorota lähti kotimatkalle aikaisin lauantaiaamuna. Hieman jännitti, että kuinka yhteisen kielen puute vaikuttaa Vitsin kanssa puuhasteluun, mutta ihan turhaksi on pelko osoittautunut. Omaa lentoboksiaan se pitää ihan selvästi pesänään, joten pitäköön mökkinsä. Vauhti päällä oleva Jenni kavereineen saa sen vielä  haukkumaan, sillä se ei ilmiselvästi ole tottunut epämääräisesti käyttäytyvien, liikkuvien ja metelöivien mini-ihmisten riehumisiin. Jenni on ottanut sydämen asiakseen Vitsin kouluttamisen ja totuttamisen erilaisiin leikkeihinsä. Kyllä se siitä, tahtoa ei puutu kummaltakaan osapuolelta. Mikäli Jenni muistaa toimia ”aikuismaisesti”, ei Vitsillä ole mitään Jenniä vastaan.

Tietystä ” tynnyrissä kasvamisestaan” huolimatta Vitsi on kovasti utelias ja hetkellisesti kammottavilta tuntuneet asiat se lähtee itsenäisesti tutkimaan. Se jos mikä on minusta koirassa erinomainen ominaisuus. Se ei lamaannu eikä pyri pakoon. Se vain kuuluvasti kertoo kummastelevansa uutta asiaa. Minun tehtävänä on nyt vain niiden uusien asioiden järjestäminen sen kummeksuttavaksi. Sitä ennen täytyy kuitenkin rakentaa sen kanssa luottamusta puolin ja toisin. Me ollaan kuitenkin alle 2-vuotiaalle Vitsille jo neljäs koti. Sen elämä on ollut jokseenkin mutkikasta, vaikka se itse on täysin syytön näihin sitä kohdanneisiin elämänkurveihin. Nyt se kuitenkin on lopullisessa kodissaan. Varmasti.

Luva kotiutui lauantaina Rovaniemeltä pentupuuhista. On se vaan niin hassu koira. Tulla humputti n. 4,5 kk poissaolon jälkeen kotiin ihan kun ei missään poissa olisi ollutkaan. Ensikohtaaminen Vitsin kanssa meni ennakko-odotusten mukaisesti eli loistavasti. Marskia Luva tutki pitkään ja mietti varmaan, että missäs välissä sinusta mieskoira on kasvanut.


Marski 13 kk (kuva: D. Paz)

Pennut ovat nyt 3,5 viikkoisia. Ensimmäiset annokset kiinteää ruokaa on maisteltu ja kylläpä niitä sen jälkeen nukuttikin pitkään ja hartaasti. Äitikoiralla on ikuinen nälkä ja ruoka sekä maistuu että toppaa sen kroppaan. Energiaa näkyy riittävän omien kilojen ylläpitämisen lisäksi myös loistavasti maitoonkin. Sen verran pallukoita nuo pienet koiranalut ovat.

Tänään otettiin pentusista ensimmäiset seisomakuvat. Eihän se sessio tietenkään mene vielä loistavasti ja hienojen seisoma-asentojen ikuistaminen on suoraan verrannollinen oikean nanosekunnin ja erinomaisen tuurin keskinäiseen yhteyteen. Täydelliset seisoma-asennot antavat odottaa itseään, mutta niitä odotellessa pitää tyytyä näihin:

 

 

 

Ensimmäinen ulkoilureissukin tehtiin perjantaina. Aivan pikaisesti kävivät syömässä yhden maitobaarisession etupihalla ja totuttelemassa valon määrään.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: