Tarmolla on tavoite

9 05 2012

Olen asettanut toukokuun agilitytavoitteeksi, että Tarmo oppii pujottelemaan noin kahdessa viikossa. Tämä haaste passaa tällaiselle puolivaloilla kulkevalle oikeista agitreeneistä haaveilevalle vammakädelle oikein hyvin. Onpahan jotain agiaiheista tekemistä, vaikkei varsinaisesta agilitystä voida isommin vielä puhuakaan.

Tavoite on ihan realistinen. En kuvittelekaan tuon rohnon taipuvan tiukkoihin umpikulmiin kovin näppärästi, joten otankin tavoitteeksi opettaa sille ensin kepitystekniikan ja helpoimmat kulmat sekä ohjauksen edestä, takaa ja molemmilta sivuilta. Kun se nämä osaa, lisään vaikeusastetta. Sen aika tulee sitten myöhemmin eli joskus.

Mikäli onnistun tässä tavoitteessa, saan toivottavasti luotua intoa pujo-ongelmien kanssa painivien treenaamiseen. Ei se  estettä kummempi se pujottelu ole. Se vaatii vain treeniä, treeniä ja treeniä. Kerta viikossa koulutuskentällä ei yksinkertaisesti riitä sen oppimiseksi kesässä tai kahdessa – ei varsinkaan silloin jos ryhmätreenin kestoksi tulee noin 5 min ohjattua treeniä per nenu.

Pujottelu on yksi helpoimmista ja halvimmista esteistä itselle hankkia. Esimerkiksi vahvoja aurauskeppejä tai harjanvarsia saa kohtuuhinnalla jos ei nk. oikeita treenikeppejä raski hankkia. Keppien lisäksi tarvitaan vain nurmiläntti johon ne kepakot iskee kiinni jos ei pujokeppien telinettä omista. Päivittäiset treenit eivät kestä kauaa. Jos ne oikeasti koiralleen haluaa opettaa, pujottelun treenaamattomuudelle on siis vain kaksi hyväksyttävää rehellistä selitystä a) laiskuus ja b) vielä isompi laiskuus.

Olen päättänyt videoida Tarmon pujotreenit päivittäin. YouTubeen ladatut versiot ovat luonnollisesti lyhennelmiä treeneistä, jotka ovat tähän mennessä olleet kokonaiskestoltaan noin 10-15 min päivässä sisältäen myös pujon kaventamiseen kulutetun ajan. Treenattu on nyt kolmesti ja kolmena perättäisenä päivänä.

OPPITUNTI 1

Maanantaina laitoin helpon ja leveän kujan. Tarmo juoksenteli sen läpi tajuamatta oikeastaan mitä se teki. Palkkana pallo. Ainoa avustaja oli Tapsa, joka oli videokameran takana. Treeni näytti kutistetussa muodossa tältä:

OPPITUNTI 2

Tiistaina olimme kentällä Tarmon kanssa kaksistaan. Kuvaajana toimi kaksi agilityhyppysiivekettä. Kuvittelin kameraa asentaessani, että molemmat palkkaussuunnat näkyisivät, mutta jälkiviisaana totean, että pieleen meni. Palkkana oli kuitenkin pallo edelleen. Totesin, että oikealla kädellä heitän sitä kelvosti. Vasemmalla rikkokädellä se lentää metrin ja vierii sitten toisen perään.

OPPITUNTI 3

Tänään keskiviikkona Tapsa oli taas kameran takana. Palkkana patukka. Se ei ehkä ollut ihan niin vauhtia tuova kuin pallo, mutta toisaalta käännän sen niin päin, että ehkäpä patukka toimikin Tarmolle paremmin. Se ei kouhottanut niin paljon kuin pallon kanssa. Kavensin kujaa muutaaan otteeseen ja ehkä vähän tyhmänrohkeastikin. Ei Tarmolle virheitä sattunut, mutta muutamassa kohdassa mietin, että oisko sittenkin pysyä vielä päiväkausia helpommassa. No en tiedä! Nyt aion pysytellä tässä vaiheessa muutaman päivän tai jos kavennan, teen sen kyllä harkiten ja palautan taas takaisin helpommaksi aina välillä.

Kujalla oli nyt kapeimmillaan leveyttä 35 senttiä ja Tarmosta alkoi muutaman kepityksen aikana nähdä, että lavat ottaa keppeihin. Hyvin se silti kujassa pysyi ja jopa itse sinne höntsäilemään hakeutui.

KOIKKALOIKKAA

Tämän viikon aikana Tarmo on myös opetellut hyppäämään tuota ”hiven-vajaa-metristä-estettä”. Ei se vielä sitä toki edes takaisin osata hypätä, mutta alku se yhteen suuntaan hypätty hyppykin on. Tarmo on reipas poika, se ei jätä jossittelun varaa sille ottiko se kosketuksen vai ei. Ilmaveivit on melkoisia. Voi tuota nuoren miehen hulluutta!

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: