Viileä vappu

4 05 2012

Vappuna aurinko paistoi täydeltä terältä. Ikkunasta katsottuna oli todella_kaunis_päivä. Ulkona karu totuus paljastui. Raahessa tuulee aina, mutta tämä tuuli oli lähes jäätävää ja lisäksi aika puuskaista. Perinteinen Raahen vappumätsäri sai taas osakseen haasteellisen ilman. Vappumarssi ohitti näyttelypaikan liput tuulen vuoksi tanassa… suoraan eteenpäin!

Onneksi tuulinen sää ei kuitenkaan haitannut koiraihmisiä, joita museon rantaan kokoontui melkoisesti. Tarkkaa osallistujamäärää en voi kun arvella, mutta mikään parinkymmenen koiran kinkeri se ei ollut. Paikalla oli myös paljon koirista kiinnostuneita tulevia koiranomistajia. Ainakin meidän corgit saivat osakseen paljon huomiota ja sainkin kertoilla rodusta moneen otteeseen.

Meiltä kerhon kannatushommiin osallistujiksi lähtivät Marski, TuTu, Misiu ja meillä kyläilevä Miki-pemu, jonka Jenni tahtoi ehdottomasti viedä itse kehään. Jenni osallistui myös lapsi- ja koirakilpailuun, johon oikeasti oli hiven yli-ikäinen, mutta se kävi hyvästä junnuhandler-harjoituksesta. Hyvin ne veti. Sijoitus oli 18 kilpailijan joukosta jaettu kakkostila yhdessä 16 muun kanssa. Palkintoja tuli sylillinen ja hieno ruusuke on nyt oman huoneen ikkunaverhossa roikkumassa.

Marski aloitti varsinaisen mätsäröinnin. Se sai punaisen nauhan ja lopulta voitti pienet pennut. Palkintokassista löytyi mm. sadeasu emännälle, ruokaa, vinkulelua, puruluuta ja nameja.

Miki ja TuTu olivat esillä pienissä aikuisissa. Molemmat hävisivät parinsa, mutta TuTu tuli sitten sinisten loppukisassa toiseksi. TuTun palkintokassista löytyi ruokaa, vinkuleluja, puruluita, nameja ja näytepusseja.

Misiu osallistui veteraaneihin ja sai parikseen eka kierroksella veteraanit voittaneen agility-kisakumppaninsa Juuson. Sinisten loppukilpailussa Misiu otti ykköstilan ja palkintokassissa oli… ylläri ylläri… toinen sadeasu ja muutenkin kassin sisältö vastasi Marskin kassia.

Näyttelyn parhaan valinnassa meidän poppoosta olivat Marski ja Misiu, joka sai esittäjäkseen Kaisan. Marskin tie jatkui aina BIS4-sijoitukseen saakka ja taas saatiin lisää palkintoja. Nyt siellä kassissa oli auton takapenkin suojus lelujen ja puruluiden lisäksi sekä 3 kilon ruokapussi.

Nämä mätsärit on kovasti kummallisia kilpasillaoloja. Rahallisesti me taas pärjättiin, sillä 22 euron osallistumismaksuilla saimme 25 euroa alennuskuponkeja Mustiin ja Mirriin, koiranruokaa vajaa 5 kiloa + muut palkinnot päälle. Tämähän on ehkä fiksumpaa kuin lottoaminen?

Mätsärin jälkeen juhlittiin meillä Tarmon 1-vuotissynttäreitä. Tarmo sai puruluun, me saatiin suklainen juustokakku, jonka olin ihan omin pikku kätösin Jennin avustamana tehnyt. Kotitekoisuus suorastaan loisti sen ilmiasusta, muttei onneksi vaikuttanut makuun. Vaikka oli omatekemää ja kerta oli vieläpä ihan ensimmäinen, uskallan väittää, että se oli hyvää.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: